Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärslimpa à la Phuket

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett gott recept från med inslag av Thailand och Sverige.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°. Rör ut potatismjölet i lite vatten och låt ströbrödet svälla i resten.
  2. Hacka löken väldigt fint och stek i lite matfett. Får inte ta färg. Späd med vatten och låt koka mjuk. Mosa löken till purè eller kör med handmixer.
  3. Smörj ett ugnssäkert fat.
  4. Blanda färsen med ströbröd och lök. Rör ner äggen och blanda till en smet. Rör sist i rosépeppar och salta och peppra. Vält upp på fatet och forma till en jämn köttfärslimpa. Ställ in köttfärslimpan i ugnen och sänk värmen till 175°. Stek i en timme.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.