Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärslimpa från hälsokocken

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Få rätter är så älskade och lagas på så många sätt som köttfärslimpan. Tycker man inte om fläskfärs, byt då ut den mot blandfärs, skinkfärs eller nötfärs.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort kanterna från brödet och mjuka upp det i ljummet vatten. Kärna ur paprikorna och hacka dem fint. Skala moroten och riv den grovt. Skala löken och hacka den fint. Låt oliverna rinna av och halvera dem. Hacka mejram- och persiljebladen.
  2. Sätt ugnen på 200ºC.
  3. Hetta upp hälften av smöret i en teflonstekpanna. Lägg i paprika, morot och lök och fräs 4 min under omrörning. Låt svalna.
  4. Lägg köttfärsen i en stor skål. Krama ur brödet och blanda ner det tillsammans med de avsvalnade grönsakerna. Tillsätt oliver, örter och ägg. Rör om ordentligt till en smidig smet. Krydda med salt, peppar, senap och paprikapulver.
  5. Forma köttfärssmeten till en avlång limpa. Hetta upp resten av smöret i en ugnsfast panna och bryn köttfärslimpan runtom. Skala och ansa soppgrönsakerna och tärna dem fint. Lägg soppgrönsakerna runt köttfärslimpan i pannan. Häll i buljongen och ställ in i ugnen. Stek 50 min, ös då och då med skyn.
  6. Ta upp köttfärslimpan, sila skyn och passera grönsakerna genom en sil. Värm upp skyn, blanda ner crème fraiche och smaka av med salt och peppar. Skär köttfärslimpan i 8 skivor och servera med såsen och kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.