Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Gott från Afrika

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°
  2. Hacka kycklingköttet fint som köttfärs, eller mixa det i matberedaren. Skala och finhacka löken. Låt ströbrödet svälla i vattnet ca 10 min
  3. Lägg kyckling och nötfärsen i en bunke. Blanda i löken, ströbrödet, salt, ingefära, cayennepeppar och ägg. Rör så att allt blandas ordentligt
  4. Smörj ett ugnssäkert fat med matolja och forma färsen till en limpa på fatet. Stek färslimpan i nedre delen av ugnen i ca 1 timme
  5. Koka upp buljongen, tomatjuicen och tomatpurén i en kastrull. Vispa i maizenamjölet utrört i lite kallt vatten. Låt såsen koka upp och smaka av med salt och peppar
  6. Skär färslimpan i skivor och servera med tomatsåsen och ris

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Mallorca 7 augusti 2008

    Smarrigt och annorlunda.

  • crazycavylady 6 februari 2013

    Smakar som pölsa.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.