Piffa upp den klassiska köttfärslimpan
med löksoppa på pulver.
Instruktioner
- Låt ströbrödet svälla i vattnet ett par minuter.
Blanda samman ströbröd, färs, ägg, löksoppspulver,
persilja,salt och peppar.
Forma färsen till en limpa och placera i en ugnsform.
Ställ in formen i 200 grader ca 1 timma.
- Gräddsåsen:
Koka samman vatten, fond och grädde.
Smaksätt med gelé, konjak, salt och peppar.
Red med maizena utrört i lite vatten om du önskar
en tjockare sås.
- Topping:
Ansa purjolöken och skär i strimlor.
Kärna ur och tärna paprikan.
Knaperstek baconet.
Låt rinna av på hushållspapper.
Stek purjolök och paprika mjuka och blanda utan att de får färg.
Blanda samman lök, bacon och paprika.
Ta ut köttfärslimpan och skiva upp den.
Placera den på ett uppläggningsfat.
Strö över toppingen.
Publicerat den
17 mars 2013
Liknande recept
Skriv kommentar