Finhacka den gula löken. Klipp bacon och stek den i en stekpannna utan matfett. Låt rinna av på hushållspapper.
Blanda alla ingredienserna utom bacon och fetaosten. Forma till en limpa och lägg i en ugnsfast form. Tryck in baconbitarna och fetaosten i köttfärslimpan.
Ställ in i ugnen, 175 grader i 45-50 min. Servera med kokt potatis, gräddsås, eller svampsås. Svartvinbärsgelé är gott till liksom ärtor och smörgåsgurka
Tack för ett hejdundrandes recept!
Helt underbart god köttfärslimpa måste jag säga! Fast jag lindade bacon runt limpan istället. Kommer helt klart att lagas igen!!!
halen696613 oktober 2009
Kul att du tyckte att det var gott!
Jag har också gjort som du, dvs lindat bacon runt om...men smaken av bacon blir tydligare då den trycks in i limpan.
Men som sagt jätte kul att du gillar rätten, det gör jag med
Mvh Helen
Satzi4 mars 2010
Blandade i feta och baconet i köttfärsen, orkade inte stå och pilla in det. Blev gott ändå! :-)
Tack för ett hejdundrandes recept! Helt underbart god köttfärslimpa måste jag säga! Fast jag lindade bacon runt limpan istället. Kommer helt klart att lagas igen!!!
Kul att du tyckte att det var gott! Jag har också gjort som du, dvs lindat bacon runt om...men smaken av bacon blir tydligare då den trycks in i limpan. Men som sagt jätte kul att du gillar rätten, det gör jag med Mvh Helen
Blandade i feta och baconet i köttfärsen, orkade inte stå och pilla in det. Blev gott ändå! :-)