- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut
Vrålmums!!! Allra mest om man gör Lingonskysåsen till. Se mitt andra recept!
Instruktioner
- Bland ströbröd eller havregryn, potatismjöl och vätska i en vid bunke.
Låt blandningen stå och svälla i minst tio minuter.
Lägg i färs och salt. Blanda väl.
Rör sedan ner ägg, peppar, timjan, lök och den tärnade blandningen av katrinplommon och tärnat äpple. Blanda väl.
Sätt ugnen på 200°·
Forma färsen till en tjock limpa och lägg den på ett smort ugnssäkert fat/form.
- Pensla med lite smält fett utrörd med lite soja för att få en vacker yta.
Sätt in fatet mitt i ugnen och stek färsen i ca 45-60 minuter. Minska värmen till 175° efter halva gräddningstiden. Prova att sticka in en provsticka i färsen för att se om den är klar. Köttsaften skall då vara klar.
- Servera med kokt potatis, en skysås och kokta morotsklyftor som vänts runt med finhackad persilja, salt och lite peppar.
Publicerat den
7 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej! Det var en utsökt köttfärslimpa tyckte både jag och min man. Den kommer jag att göra fler gånger.