Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärslimpa utan ägg med ost och bacon

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Mycket god och enkel att göra. Baconet gör att den blir väldigt saftig. Den smälta osten i är en god brytning

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ströbröd kryddor och mjölken (man får pröva sig fram lite med mängden ska vara lite fastare än när man tillsätter ägg i smeten). När ströbrödet svällt, blanda i köttfärsten. Lägg den sedan i en ugnsfast form och forma den till en limpa. Gör en fåra i mitten och lägg i rullade ostskivor, ganska så kompakt. Täck över ordentligt med färsen. Tag sedan baconen och lägg den över så att det täcker hela limpan. Klart.
  2. In i ugnen i 200 gr i ca 45 min.
  3. Tips! Skyn som blir passar utmärkt till att göra sås av.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.