Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärsomelett i ugn

(4 kommentarer)  
Skriv ut

Supergott! Nyttigt och lättlagat! En ny favorit bland GI-recepten :-)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hacka lök och vitlök och bryn i stekpanna. Tillsätt köttfärsen och bryn tills den är genomstekt. Krydda. Häll i vattnet, tomatpurén, buljongtärningen och frysta örter och låt puttra tills vätskan kokat bort.
  3. Vispa äggen med grädde, oregano och salt och häll i en smörad gratängform. Grädda i ugnen i cirka 8-10 min. Ta ut och lägg på fyllningen. Höj värmen till 225.
  4. Fördela köttfärsen i formen. Blanda grädde, crème fraiche, ost och salt. i en separat bunke och häll smeten över köttfärsen. Fördela skivade cocktailtomater över omeletten. Grädda ca 10 minuter eller tills osten smält och den fått lite färg.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • beca 7 mars 2013

    Låter kanongott. Detta ska jag testa ikväll. Mvh

  • jannie37 5 september 2013

    En hilsen fra danmark-den opskrift skal vi prøve iaften.. jannie Köttfärsomelett i ugn

  • eva23 24 maj 2014

    Det här va gott, ska lagas fler gånger!

  • Lotta 6 februari 2018

    Supergod!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.