Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärspaj (Glutenfri)

(1 kommentar)  
  • Serverar: 3-5 portioner
Skriv ut

Väldigt god paj som görs på äggstanning. Självklart kan man ha annat än köttfärs i den. Jag har även smakat den med räkor. Har bjudit på den vid två middagar till glutenätare, och den fick höga betyg!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ihop äggstanningen med elvisp. Häll i smord ugnsform.
  2. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 10 min. Ta ut och låt den "sätta sig". Stäng inte av ugnen.
  3. Skala brysselkålen och koka i vatten (jag brukar ha en nypa havssalt i vattnet), i ca 10 min. Ställ åt sidan.
  4. Stek köttfärsen i lite smör. Häll i tacokryddan, svartpepparn, tomatpurén och ev lite sambal oelek (jag sätter ungefär 1 tsk, men jag gillar starkt). Stek in kryddorna några minuter.
  5. Häll i grädden och den pressade vitlöken. Blanda. Häll köttfärsen på äggstanningen i formen.
  6. Grovriv osten och blanda ut det med crème freichen. Bred ut den ovanpå köttfärsen (går lättare om köttfärsen fått stå ett tag).
  7. Tryck dit brysselkålen. Grädda i ugnen i ca 10 min eller tills osten smält, på 225 grader. Ett väldigt gott tillbehör är faktiskt rödbetssallad! Nästa gång ska jag prova min väninnas tips om att ha grovrivna rödbetor ovanpå köttfärsen och sen ostblandningen och sist brysselkålen! Är gott att ha något bröd till, kanske receptet på glutenfria ciabatta?
  8. Ha en trevlig middag!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • elkelein 19 oktober 2010

    Perfekt LCHF-rätt! Jag sparar den direkt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.