Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärspaj med fetaost och soltorkade tomater

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

För alla de som gillar pajer

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225º
  2. Lägg vetemjöl, havrekli och smör i bitar i matberedarens skål med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt vattnet och kör tills det blir en boll av degen.
  3. Ta upp degen och tryck ut den i en pajform, ca 24 cm i diameter. Låt den stå kallt i kylen 30 minuter.
  4. Nagga pajdegen och grädda pajskalet ca 10 minuter i mitten av ugnen.
  5. Fräs nötfärsen i smör i en stekpanna tills färsen blir smulig. Tillsätt vitlök, purjolök och spansk peppar. Låt det fräsa med några minuter. Krydda med salt, peppar och pizzakrydda.
  6. Fördela färsen i pajskalet. Strö över soltorkade tomater, fetaost och oliver.
  7. Vispa samman äggstanningen och häll den över fyllningen. Grädda pajen ca 20-25 minuter.
  8. Servera med sallad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • jennienennie 8 januari 2011

    Jag tog bort purjolöken, pizzakryddorna och oliverna. Blev kalas gott!!

  • thedoc 16 juni 2016

    ..samtidigt vart det ju ett annat recept och en annan rätt..

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.