Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärspaj med franska smaker

 
Köttfärspaj med franska smaker Köttfärspaj med franska smaker
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En jättegod paj. Sallad, fräscht bröd med vitlöksost var perfekt till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vetemjöl, mjölk, margarin och bakpulver till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ställ att vila kallt i minst 30 minuter. Förgrädda skalet i ugnen 225 grader i ca 10 minuter.
  2. Stek köttfärsen i margarin. Salta och peppra, ställ sedan åt sidan. Hacka all lök.
  3. Stek löken så den blir genomskinlig. Tillsätt köttfärsen, vin, tomatpuré, timjan och smulad köttbuljong. Låt köttfärsen småputtra i ca 10 minuter.
  4. Skiva champinjonerna och stek i en stekpanna. Blanda créme fraiche, Västerbottenost, vitlök, salt och peppar i en skål.
  5. Lägg köttfärssåsen, champinjonerna och över créme fraicheblandningen överst i pajskalet. Gratinera tills ytan fått fin färg, det tar ca 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.