Mycket ryms i den här festliga pajen som toppas av ett krämigt osttäcke.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°
Pajdeg: Blanda pajdegen i matberedare och klä en stor pajform med degen. Ställ formen kallt minst 30 min.
- Fyllning: Bryn lök och köttfärs i smör i en stekpanna. Tillsätt vitlök, tomatpuré och basilika. Blanda och smaka av med salt och peppar. Förgrädda pajskalet i ca 10 min. Ta ut och fyll pajskalet med köttfärsröran. Strö över syltlökar och strimlad skinka.
- Täcke: Vispa grädden. Blanda den med äggulor, mjöl, ost och lite salt. Bred täcket över färsen och strö över pinjenötter. Grädda pajen längst ner i ugn ca 25 min. Garnera med basilika och soltorkade tomater. Servera med en fräsch, blandad sallad.
Publicerat den
4 oktober 2010
Liknande recept
Skriv kommentar