Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Godaste köttfärspajen

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Mycket ryms i den här festliga pajen som toppas av ett krämigt osttäcke.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200° Pajdeg: Blanda pajdegen i matberedare och klä en stor pajform med degen. Ställ formen kallt minst 30 min.
  2. Fyllning: Bryn lök och köttfärs i smör i en stekpanna. Tillsätt vitlök, tomatpuré och basilika. Blanda och smaka av med salt och peppar. Förgrädda pajskalet i ca 10 min. Ta ut och fyll pajskalet med köttfärsröran. Strö över syltlökar och strimlad skinka.
  3. Täcke: Vispa grädden. Blanda den med äggulor, mjöl, ost och lite salt. Bred täcket över färsen och strö över pinjenötter. Grädda pajen längst ner i ugn ca 25 min. Garnera med basilika och soltorkade tomater. Servera med en fräsch, blandad sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.