- Serverar: 3-4 portioner
- Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut
Jättegod paj som framför allt alla barn älskar
Till 1 paj ca 25-30 cm i diameter
Instruktioner
- Tina smördegsplattorna och knåda ihop dem. Kavla ut till en rund platta som täcker pajformen ända upp på kanterna.
- Smöra pajformen. Täck botten och kanter på pajformen med degen, picka hål i degen med en gaffel. Låt gärna degen vila/stanna i 20 min. Täck degen på kanterna med folie, förgrädda i 225º i ca 10 minuter.
- Fräs under tiden köttfärsen i en stekpanna, krydda med tacokryddan, häll på 1-1 ½ dl vatten och låt koka ihop tills nästan ingen vätska återstår.
- Vispa ihop ägg och mjölk, krydda med salt och peppar.
- Fördela köttfärsen i den förgräddade pajformen, strö över den rivna osten och häll på äggsmeten. Grädda i 225º i ca 25-30 minuter, tills pajen är gyllenbrun.
- Servera med en grönsallad. Smaklig måltid!
Publicerat den
28 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar