Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärspaj

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En enkel och god köttfärspaj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdeg: Hacka samman smör och mjöl tills smöret är finfördelat. Tillsätt vattnet och knåda ihop till en slät deg. Lägg degen svalt en stund innan du kavlar ut den. Degen räcker väl till en normalstor paj på cirka 26 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter i 200 grader.
  2. Köttfärs: Hacka löken och stek den tillsammans med vitlöken i en varm stekpanna. Lägg i köttfärsen och bryn. Hacka champinjonerna och lägg i stekpannan. I med allroundkryddan och sojan. Rör om väl.
  3. Lägg köttfärsen i pajskalet. Häll över osten och in i ugnen ca 10-15 minuter, tills osten fått fin färg.
  4. Servera med en härlig sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.