Mycket gott med ansjovis i matlagning, inte bara till Janssons.
Instruktioner
- Finfördela smöret i mjöl och riven ost till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg degen i kylskåpet i 30 minuter.
Kläd en pajform med degen. Nagga pajskalet. Förgrädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 10-15 minuter.
- Finhacka purjo och strimla baconet. Hacka ansjovisen (spar spadet). Skiva svampen.
- Fräs färsen tillsammans med purjon och svampen. Tillsätt bacon och ansjovis med sitt spad (hur mycket spad är en smaksak), soja, hett vatten och tomatpuré. Låt allt småputtra under lock en stund. Smaka av och tillsätt ev. salt och peppar (ansjovis+spad är salt, så var försiktig med saltet). Rör i creme fraiche. Häll färsröran i pajskalet och strö över riven ost.
Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter (225 grader).
Servera en grönsallad till, ät och njut.
Publicerat den
19 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
God paj, spännande med ansjovisen.