Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärspaj med gräddfilssås

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Recept jag fått från en väninna. En paj där jag gjort om pajdegen till en lightvariant. Brukar ta 200 g keso och ca 50 g margarin ist.f. det som det anges i receptet. Byter man vetemjöl mot grövre mjöl så blir pajdegen frasigare.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda ingredienserna för pajdegen,. Tryck ut i pajformen, nagga den lite med gaffel. Förgrädda pajskalet. Skiva purjolöken tunt. Bryn köttfärsen och purjolöken. Salta,peppra och häll ner sojan. Lägg riven ost i det förgräddade pajskalet och häll ner köttfärsblandningen och strö resten av den rivna osten över. Grädda pajen i 200 grader, ca 10-15 minuter. Under tiden som pajen gräddas blandar du gräddfil och finhackad persilja, basilika och pressar ner vitlöksklyftorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.