Tar lite tid att göra men så praktiskt och gott att ha på lut i frysen.
Instruktioner
- Skala och hacka löken, strimla vitkålen fint och fräs i en stor gryta. Tillsätt färsen och fräs med. Tillsätt övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar. Tänk på att sojan är salt så var försiktig.
Låt fyllningen svalna.
- Pirogdegen:
Smält smöret och tillsätt mjölken och låt allt bli fingervarmt. Smula jästen i degbunke och tillsätt lite av vätskan och lös upp jästen. Häll i resten av vätskan. Tillsätt äggen samt salt och socker. Tillsätt vetemjölet och knåda i bakmaskinen till en smidig deg.
Låt jäsa i 40 min.
- Värm ugnen till 225 g (220 g om varmluft).
- Ta upp den på mjölat bakbord och knåda den något. Dela i 32 st lika stor delar. (Dela först i 2 delar, sedan dessa i 2 och sedan dessa in4. Nu delar du alla degklumparna i 4 så blir det 32).
Rulla ut dem till en bulle och kavla ut till en rund platta.
Lägg i en ordentlig klick av fyllningen och vik över ena halvan och tryck ihop med "calzoneförslutning".
Pensla med ägg och strö på sesamfrön. Grädda på bakpappersklädd plåt ca. 10 minuter i mitten av ugnen, plåt efter plåt allt medan du färdigställer pirogerna.
- Blir det fyllning över kan du frysa den och äta den som matlåda tillsammans med ris. Om det blir deg över gräddar du frallor av det.
- Servera med sallad och en kall sås på crème fraiche, salsa och sweet chilisås.
Publicerat den
29 november 2014
Liknande recept
Skriv kommentar