Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En köttfärsrätt som gör sig bäst när den görs på viltfärs, gärna rådjur eller älg. Såklart kan man även göra den på nötfärs också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att skala och skiva potatisen. Lägg den i en ugnssäker form och kör det i ugnen ca 15-20 min på 175 grader.
  2. Under tiden bryner du färs och lök i matfett. Salta, peppra och använd gärna några krossade enbär och lite aromat. Blanda i lite tomatpuré.
  3. Tag ur formen från ugnen och varva potatisen och köttfärsröran i formen. Lägg på svamp och skivade tomater. Slå på grädde/gräddmjölk och riven ost. Grädda färdigt ca 45-50 min i 175 grader.
  4. Servera med en god sallad och ett gott rött vin. Kanske inte världens fettsnålaste mat, men jättegott och enkelt. En bra allt-i-ett rätt.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • JanBratt 14 september 2008

    Vi gjorde denna Köttfärsgratäng till middag idag och den var supergod. Tack för receptet

  • Vildvittran 2 juni 2009

    Supergod! Men jag utelämnade den GIFTIGA Aromaten såklart!

  • sabinasiren 6 augusti 2015

    Väldigt god och lätt att tillaga, kommer äta den många ggr.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.