En köttfärsrätt som gör sig bäst när den görs på viltfärs, gärna rådjur eller älg. Såklart kan man även göra den på nötfärs också.
Instruktioner
- Börja med att skala och skiva potatisen. Lägg den i en ugnssäker form och kör det i ugnen ca 15-20 min på 175 grader.
- Under tiden bryner du färs och lök i matfett. Salta, peppra och använd gärna några krossade enbär och lite aromat. Blanda i lite tomatpuré.
- Tag ur formen från ugnen och varva potatisen och köttfärsröran i formen. Lägg på svamp och skivade tomater. Slå på grädde/gräddmjölk och riven ost. Grädda färdigt ca 45-50 min i 175 grader.
- Servera med en god sallad och ett gott rött vin. Kanske inte världens fettsnålaste mat, men jättegott och enkelt. En bra allt-i-ett rätt.
Publicerat den
3 maj 2004
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vi gjorde denna Köttfärsgratäng till middag idag och den var supergod. Tack för receptet
Supergod! Men jag utelämnade den GIFTIGA Aromaten såklart!
Väldigt god och lätt att tillaga, kommer äta den många ggr.