Köttfärsrullader i baconrock

Härliga rullader i gräddsås som smakar underbart gott.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: köttfärs
Betyg (7 röster)
Antal personer
5-6
Köttfärsrullader i baconrock

Ingredienser

600 g köttfärs
1 stor gul lök
Salt
Peppar

1 paket bacon (140 g)

Smör till stekning

Sås:
5 dl matlagningsgrädde
1 dl tomatpuré
2 kalvbuljongtärningar
Peppar
Ev salt

Ev maizena redningsmjöl för ljusa såser

Gör så här

Skala och finhacka löken.

Blanda köttfärs med lök, salt och peppar.

Gör 14 rullar av köttfärsen.
Skär baconet i mitten.
Linda in varje rulle i bacon och bryn dem i en stekpanna.

Gör såsen i en kastrull, rör ner tomatpurén i grädden och tillsätt buljongtärningarna och peppra. Låt koka upp.
Smaka av.
Lägg köttfärsrullarna i såsen och låt koka ca 20 minuter.
Smaka av och tillsätt mer salt om det behövs samt maizena om du vill ha tjockare sås.

Servera med kokt potatis, ris eller sallad eller saltgurka och svartvinbärsgelé.
Visningar:
17997
Sparat:
927

LIKNANDE RECEPT

Grekiska köttfä
av kisax
över 2 månader