Köttfärssås kan man ju göra på 100 olika vis minst. Detta är en variant som jag brukar göra och som går att variera i det oändliga beroende på vad som finns hemma.
Instruktioner
- Hacka löken och bryn den i margarin i en traktörpanna. Blanda i köttfärsen och bryn den tillsammans med löken.
- Riv morötterna grovt och blanda i dem tillsammans med svampen. Strö över mjölet och buljongen, blanda väl. Späd med de krossade tomterna och vätskan.
- Krydda. De mått jag angett är givetvis efter smak och tycke, så smaka av så styrkan passar dig.
- Låt köttfärssåsen puttra på medelvärme medan pastan kokar, ca 10 min. Blanda sist ner crème fraichen och fetaost. Smaka av. Servera med pasta och en god sallad.
- Smaklig måltid!
- När jag har paprika och färska tomater hemma brukar jag blanda i det också. Även torkade tomater ger en god smakbrytning. Våga prova!
Publicerat den
30 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack för ett mycket bra recept. :) Var underbart gott. Får en femma av mig!
Mycket god! Åt just denna till middag, tillsammans med linssallad och spagetti. Då vi inte äter burkchampinjoner hade vi färska istället, annars följde vi receptet. Full poängskörd från mig, make och 4 barn.
Jättegod köttfärssås! Tog 1/2 tsk cayenne istället för två. Det blev lagom för oss. Hade i en burk vattenkastanjer också. Det blev gott och uppskattades av barnen.
Kul att ni alla tre gillat min köttfärsås! Vi gillar när det är lite "hetta" i maten även om det inte får ta över. Ett tips för den som vill ha det lite hetare är att man ställer fram de starka kryddorna på bordet så kan man komplettera om man vill. Trelig Helg,
Mycket gott och uppskattat av hela familjen!