Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärssås à la Nettan

(1 kommentar)  
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Denna köttfärssås med smak, innehåller lök, vitlök, blandfärs, champinjoner, cocktailtomater mm Jag gör aldrig köttfärssås på samma sätt. Det beror på inspiration och vad jag har hemma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn lök och vitlöken i en stekpanna med hög kant. Tillsätt blandfärsen i pannan. "Finfördela" blandfärsen med hjälp av en gaffel och bryn den.
  2. Krydda med salt, svartpeppar och oregano. Tillsätt cocktailtomaterna, champinjonerna, vattnet och buljongtärningen. Låt det koka 10-15 min.
  3. Smaksätt med soja, chilisås, balsamicovinäger. Gör en redning av mjölet. Tillsätt grädde, creme fraiche, persilja.
  4. Låt det koka ca 5 minuter. Smaka av om det behövs mer kryddor eller mer vatten.
  5. Strö lite klippt persilja över köttfärssåsen innan serveringen .
  6. Servera valfri pasta till.
  7. Lycka till! Smaklig måltid

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • christincarlsson 14 november 2011

    Alla i familjen tycker den va jätte god :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.