Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärssås à la Student

 
  • Serverar: 5-10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Klassisk, billig och god köttfärssås som du enkelt slänger ihop undertiden som du glider runt i din lya på dryga 24. Ger massa matlådor, vilket är guld!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dags att laga Köttfärssås á la Student! (grundrecept)
  2. Fräs nötfärsen och lök tills köttfärsen är nästan genomstekt i en stor kastrull. Krydda med svartpeppar, vitpeppar och salt efter behag.
  3. Hiva i de två förpackningarna krossade tomater + de tre burkarna champinjoner (häll av spadet). Skölj ur förpackningar med lite vatten och häll i såsen. Här sparar vi på allt! I med soja och buljongtärningarna. Dags för timjan och vitlök (hackad eller pressad)! I med det!
  4. Låt nu stå och puttra med lock ett tag. Personligen gillar jag att låta min köttfärssås puttra länge! Smaken kommer då fram på fint vis. Smaka på den med jämna mellanrum. Alltid kul att se vart det leder...
  5. Efter ett tag (beror på hur mycket tid du har. Du behöver inte låta den koka så länge om du inte vill), tag av locket och tillsätt grädden. Låt nu stå och puttra en sväng till utan lock så att du reducerar såsen till önskad konsistens. OBS! Tänk på att du redan kryddat så passa på mängden kryddor. Om osäker så chilla med kryddorna och ta det lite pö om pö. Kort sagt: smaka dig fram!
  6. Servera med spagetti och ett glas gott, billigt, rött!
  7. Puss
  8. Övrigt: då pengar finns är det absolut godast med färska råvaror! Champinjoner, paprika, färsk chili (habanero) och annat smått och gott. Experimentera mera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.