En välkänd ungersk maträtt.
Instruktioner
- Fräs löken i en stor stekpanna på svag värme. Tillsätt paprikapulvret, hälften av vattnet, rör om och koka sakta under lock tills löken är mjuk.
- Tillsätt kyckling, paprikapulver, grönsaksbuljong, salt, vatten och peppar. Koka under lock på svag värme ca 20 minuter.
- När köttet är tillagat, kör det i en matberedare eller tärna fint.Blanda köttspadet med 2 dl crème fraiche och låt det koka upp. Tillsätt lite av denna blandning till det malda köttet så att det blir bredbart.
- Bred på pannkakorna och rulla ihop (vik in ändarna först innan du rullar ihop dem). Lägg i en eldfast form och värm i ugn i 200°C ca 10 minuter. Häll på resten av såsen och garnera med en klick crème fraiche.
- Servera som förätt eller efterätt.
Publicerat den
12 juli 2011
Liknande recept
Skriv kommentar