Skär köttet i strimlor. Hacka löken. Bryn köttet i smör och lägg över det i en gryta. Salta och peppra.
Fräs löken någon minut. Blanda ner i grytan. Tillsätt porter, grädde, smulad buljongtärning, soja, kanel och rosmarin. Koka på svag värme under lock ca 15 min.
Skär morot, palsternacka, kålrot och rotselleri i fina strimlor. Fräs dem i lite smör. Lägg rotfrukterna i grytan. Vispa ut mjölet i grädden och rör ner det. Koka under lock 10-15 min, tills köttet och grönsakerna är mjuka.
Smaka av med salt och peppra om det behövs. Fiska upp kanelbiten.
Annorlunda med strimlat kött (jag har alltid STORA bitar :) ) och med kanel!
Den blev verkligen mustig och väldigt god. T o m yngsta sonen, som brukar sucka över köttgrytor, åt med god aptit.
enAnnan3 juni 2008
Vi åt den idag igen, och det var lika gott. Rekommenderas.
Annorlunda med strimlat kött (jag har alltid STORA bitar :) ) och med kanel! Den blev verkligen mustig och väldigt god. T o m yngsta sonen, som brukar sucka över köttgrytor, åt med god aptit.
Vi åt den idag igen, och det var lika gott. Rekommenderas.
10 g rotselleri låter väldigt lite. Stämmer det?