Köttgryta a´la Ankar

Festlig gryta med fläskkött och svamp. Enkelt att göra och mycket god.
Grytan blir bara mustigare om den görs en dag innan den ska serveras.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: köttgryta
Betyg (1 röst)
Antal personer
6 st
Köttgryta a´la Ankar

Ingredienser

750 g skinkstek
2 msk smör
1 tsk salt
1-2 krm svartpeppar
2 lagerblad
2 hackade vitlöksklyftor
1 köttbuljongtärning
1-2 msk tomatpuré
2 tsk paprikapulver
2 gula lökar
2 stora morötter
1 burk skivade champinjoner
2 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
2 tsk kinesisk soja
2 msk timjan

Gör så här

Skär köttet i bitar, ca 2x2 cm. Bryn dem i smör i en stor gryta. Salta och peppra. Tillsätt vatten så det nästan täcker köttet, lagerblad, vitlök, tomatpuré, paprika pulver och buljongtärning. Koka under lock ca 40 min. Skala och skär lök, morötter i bitar och lägg i grytan. Koka ytterligare ca 20 min tills rotfrukterna känns mjuka.

Lägg ner de skivade champinjonerna i grytan. Rör ner vetemjöl utrört i lite vatten, grädde, soja och timjan. Låt koka 5 min.

Servera med kokt potatis, gelé och en god sallad.
Visningar:
7221
Sparat:
114

LIKNANDE RECEPT

Köttgryta recept
Köttgryta med v..
över 2 månader
Burgundisk kött
över 2 månader
Burgundisk Kött
av josit67
över 2 månader
Fransk köttgryt
över 2 månader
Köttgryta med f
över 2 månader
Lätta köttgryta
av styvan
över 2 månader