- Serverar: 6 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En favorit hos mina bonusbarn. Krämig och smakrik!
Instruktioner
- Hacka löken, strimla köttet och klipp baconet i bitar. Stek baconet knaprigt i en stekpanna, lägg upp på hushållspapper.
- Stek köttet i samma odiskade panna tills det får lite färg. Tillsätt löken, låt den fräsa lite med köttet. Tillsätt champinjonerna. Häll på 2 dl vatten, låt puttra under lock med buljongtärningen i ca 15 minuter.
- Skaka mjöl och 1 dl vatten i en burk. Häll över köttet och rör ner. Tillsätt grädde och gelé. Rör runt och smaka av med salt och peppar. Om såsen blir för tjock, tillsätt lite mer vatten. Låt puttra någon minut eller två. Strö över baconbitarna. Klart att servera!
- Smakar bra till både ris och potatis.
Publicerat den
9 februari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott. Tack!
Kul att du gillade det!
Väldigt gott...Full pott... Nästa gång skall vi dock krydda köttet när vi steker det för att få mera smak. Tillsatte några droppar soja för färgens skull.
Underbart gott. Barnen ÄLSKADE det. Även jag la till lite soja...
Gjorde enligt receptet men det var så gott så jag tror inte det skulle ha räckt till 6 personer, vi var 3 stycken. Men det skulle ev ha räckt till 5 personer. Det här kommer jag att göra igen. Jättegott!
Mmm, det var supergott... Kommer absolut att lagas massa gånger till:-)
Idag har vi testat det här receptet på fläskfilé och det lär vi göra flera gånger för det gick hem hos hela familjen.
Detta var jättegott!