Experimenterade för fullt och det blev jättegott, t o m "gubben" åt så det stänkte.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Det låter jättegott, men jag måste bara fråga: Vad använder du för märke på soyan. Själv köpte jag Euroshoppers på ICA, men den är så fruktansvärt salt så den kan jag inte hälla i 2 dl av... Tack för hjälpen i förhand...
Hej Viralotta! Nu har jag ändrat i receptet. Jag hade skrivit 2 dl soja, men det ska vara 2 msk. Tack för att du såg det. Ha en bra dag. // Ylwa //
Nu har jag återigen ändrat i receptet. Det skall vara 2-3 msk vetemjöl och inte 2-3 dl som jag skrev från början, // Ylwa //
Endast svenskt smör skall användas aldrig margarin
Vad är det för fel på flytande margarin som innehåller mer av enkel- och fleromättade fettsyror? Smör innehåller mer mättade fettsyror som inte är bra för hjärtat.
jättegott var det! (y)
Det här låter gott,Jag älskar köttgrytor.Men vad är ajvar relish mild för nått?Det har jag aldrig hört talas om....
Hej, Ajvar Relish är en krämig grönsaksblandning i burk som finns att köpa nästan i alla livsmedelsbutiker idag. Det är rostade grönsaker men främst paprika och aubergin som sedan mixas. Populär i öststaterna bl a. Jättegott i tex gulasch. Tar man mild kan man ösa på rätt så mycket. Om man är alergisk mot tomat passar Ajvar bra som ersättning av tomatpure på tex pizza eller i köttfärsås. //Hanna
Glömde berätta att det passar jättebra att ha som dipp!!! (Till bröd, chips eller grönsaker.)
Tyckte detta var en supergod gryta, vår son på 2år glupskade till och med i sig morötterna tack vare den goda smaken som blev. vi hittade ingen selleri i affären utan hackade ner en palsternacka. det känns som att man kan ta lite grönsaker som man har hemma. en sak vi ska göra till nästa gång är att vänta lite med broccolin, den blev lite för överkokt.. kul att prova ostronsås, hittade den efter mycket letande i den asiatiska hyllan på affären. tack Ylwa för ett finfint recept som vi kommer att göra igen!!
Kan bara säga mycket gott+++++ Till & med barnens svårflörtade smaklökar öppnades upp efter jag fått i halva burken med ajvar relish. Extra plus mycket vätska som gör att det räcker till som sås till annat. Jag saltar köttet 15 min innan jag bränner på.. Bra jobbat ylwa...
Jo, som sås är den rätt OK. Men om du helt tar bort den andra vattenpåfyllningen, ökar ajvarmängden till ett par deciliter, minskar sojamängden med hälften, bryner löken och låter både den och grädden den vara med från början så blir det en riktigt bra gryta också.