Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttgryta med selleri och ajvar relish

(12 kommentarer)  
Köttgryta med selleri och ajvar relish Köttgryta med selleri och ajvar relish Köttgryta med selleri och ajvar relish
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Experimenterade för fullt och det blev jättegott, t o m "gubben" åt så det stänkte.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn köttet i lagom stora bitar i en stekgryta. Krydda med salt, peppar och Piffi allkrydda. Häll 5 dl vatten över och låt det småputtra i ca 30-45 minuter.
  2. Tillsätt sedan morötter, selleri, gul lök och broccoli. Blanda ytterligare 5 dl vatten med soja, ostronsås och ajvar relish. Häll det i grytan och rör om. Låt det hela sjuda försiktigt i ytterligare 20-30 minuter.
  3. Blanda till sist mjölet med grädden och red av.
  4. Servera med ris och ev en sallad.

Liknande recept

Kommentarer (12)

  • viralottan 26 mars 2009

    Det låter jättegott, men jag måste bara fråga: Vad använder du för märke på soyan. Själv köpte jag Euroshoppers på ICA, men den är så fruktansvärt salt så den kan jag inte hälla i 2 dl av... Tack för hjälpen i förhand...

  • ylwa 27 mars 2009

    Hej Viralotta! Nu har jag ändrat i receptet. Jag hade skrivit 2 dl soja, men det ska vara 2 msk. Tack för att du såg det. Ha en bra dag. // Ylwa //

  • ylwa 16 april 2009

    Nu har jag återigen ändrat i receptet. Det skall vara 2-3 msk vetemjöl och inte 2-3 dl som jag skrev från början, // Ylwa //

  • prov 17 april 2009

    Endast svenskt smör skall användas aldrig margarin

  • kerstin1234 19 april 2009

    Vad är det för fel på flytande margarin som innehåller mer av enkel- och fleromättade fettsyror? Smör innehåller mer mättade fettsyror som inte är bra för hjärtat.

  • hunipie 20 april 2009

    jättegott var det! (y)

  • Anna_1983 21 april 2009

    Det här låter gott,Jag älskar köttgrytor.Men vad är ajvar relish mild för nått?Det har jag aldrig hört talas om....

  • HannasMat 24 april 2009

    Hej, Ajvar Relish är en krämig grönsaksblandning i burk som finns att köpa nästan i alla livsmedelsbutiker idag. Det är rostade grönsaker men främst paprika och aubergin som sedan mixas. Populär i öststaterna bl a. Jättegott i tex gulasch. Tar man mild kan man ösa på rätt så mycket. Om man är alergisk mot tomat passar Ajvar bra som ersättning av tomatpure på tex pizza eller i köttfärsås. //Hanna

  • HannasMat 24 april 2009

    Glömde berätta att det passar jättebra att ha som dipp!!! (Till bröd, chips eller grönsaker.)

  • dan_o_zandra 7 mars 2010

    Tyckte detta var en supergod gryta, vår son på 2år glupskade till och med i sig morötterna tack vare den goda smaken som blev. vi hittade ingen selleri i affären utan hackade ner en palsternacka. det känns som att man kan ta lite grönsaker som man har hemma. en sak vi ska göra till nästa gång är att vänta lite med broccolin, den blev lite för överkokt.. kul att prova ostronsås, hittade den efter mycket letande i den asiatiska hyllan på affären. tack Ylwa för ett finfint recept som vi kommer att göra igen!!

  • redek 6 juni 2010

    Kan bara säga mycket gott+++++ Till & med barnens svårflörtade smaklökar öppnades upp efter jag fått i halva burken med ajvar relish. Extra plus mycket vätska som gör att det räcker till som sås till annat. Jag saltar köttet 15 min innan jag bränner på.. Bra jobbat ylwa...

  • Ingevara 5 april 2013

    Jo, som sås är den rätt OK. Men om du helt tar bort den andra vattenpåfyllningen, ökar ajvarmängden till ett par deciliter, minskar sojamängden med hälften, bryner löken och låter både den och grädden den vara med från början så blir det en riktigt bra gryta också.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.