X

Österrikiska recept

Laddar...
Din sökning gav 106 träffar
Kalvschnitzel med murkelsås

Lätt, gott, och traditionellt... Använd torkade toppmurklor så blir ingen ledsen - vanliga murklor anses alltför farliga, även om jag anrättat dem i 40 år...

Wienerfilé med råstuvad potatis
Wienerfilé med råstuvad potatis

Wien är berömt av många orsaker, inte minst för den förnämliga mat som tillagas och serveras där! Det här köttet smakar kraftigt av kummin, som ska krossas i mortel. En kalasrätt som inte hör till de ..

Strudel med ricotta och russin
Strudel med ricotta och russin

Struden är en läcker, frasig rulle som för det mesta fylls med äpplen. Här har den österrikiska specialiteten fått en italiensk touche - en riktig smaksensation!Grönsaksrösti

En enkel variant av rösti för att bli av med lite rot- och grönsaker. Det gör inget att det blev jättegott också.


Falska Mozartkulor
Falska Mozartkulor

Mumsiga både till påsk som jul, vem vill ha köpegodis när man kan göra eget :)

Skrivet av Inaktiv-Medlem
för över 2 månader sedan
Läs recept

Wienerschnitzel

Tillsammans med ett potatismos som doftar lätt av vitlök och spetsat med lite västerbottenost och grönsaker.Werner Vögelis varma mackor
Werner Vögelis varma mackor

Här är ett recept från förre Operakällarchefen och hovtraktören Werner Vögeli. Eftersom jag är både "ostoman" som beroende av varma mackor var jag tvungen att prova...Efter en lång söndagspromenad i..


Österrikisk ägglikör

Enkel att göra och har lång hållbarhet. Behöver ca 2 veckor på sig att utveckla smaken. Förvaras i kyl och flaskan ska skakas lite då och då. Blir tjock till att börja med, sjunker ihop allteftersom ..


Toscawienerbröd
Toscawienerbröd

Hade dessa läckra wienerbröd ätits före premiären av Puccinis operett Tosca år 1900 hade nog sångarna drillat ännu högre av glädje.

Surkålslåda
Surkålslåda

Kameran trasig därav ingen bild. Hoppas att den skall smaka ändå. Ursprung österrike.


Wienerschnitzel
Wienerschnitzel

Denna klassiska rätt är hämtad från det österrikiska köket. Kalvkött i lövtunna skivor paneras och steks och garneras därefter med en citronskiva, ansjovis och kapris.

Sachertårta som i Wien
Sachertårta som i Wien

Här avslöjas hemligheten om den berömda tårtan från Hotell Sacher i Wien. Den har en smak av choklad, aprikos och konjak.