Danska recept

Laddar...
Din sökning gav 459 träffar
Dansk rabarbertrifli

Makroner köper jag i Danmark men det finns recept så man kan baka dem själv också. Det är hårda mandelmaränger kan man säga och de används i desserter. Man kan även använda frysta jordgubbar eller..
Smörkyckling
Smörkyckling

En kycklingrätt som är superenkel att göra. Kör du med LCHF-diet är den helt rätt, bara att utesluta riset i så fall. Du kan använda hel kyckling eller hela kycklinglår. Serveras gärna med jasminris..
Läcker lakritsglass

Underbar lakritsglass som går lätt att göra både med eller utan glassmaskin. Se till att ingen gula kommer i vitan när du separerar äggen så kan du göra lakritsmaränger också. Se separat recept.

Danska frikadeller i currysås
Danska frikadeller i currysås

I Danmark brukar man ofta koka sina köttbullar eller frikadeller som de i regel kallas. Det ger en mild smak som lämnar plats på scenen för den goda currysåsen.Fylld hakkeböff med syrade rödbet..

Ett recept med både influenser från den danska och svenska sidan av sundet. Vill man kan man blanda i lite mer senap i såsen för att få lite mer krut i den. Tänk dock på att såsen ska inte koka efter ..

Rågbröd med surdeg

Ett underbart bröd som jag bakat ett antal gånger. Det tar tid att göra, men kräver inte mycket arbete. Torrjästen kan kännas som fusk, men jag har fått fin jäsning med den. Recept på surdegen hittar ..