Latinamerikanska recept

Laddar...
Din sökning gav 216 träffar
Picklad lök
Picklad lök

Recept från Lovisa Berg och Mitt Kök. Jättegott tillbehör till bland annat pulled pork och annat köttigt :)

Kycklinggryta ”Aji de Gallina”

Aji de Gallina är en smakrik peruansk kycklinggryta. Genom att koka kycklingen hel får den goda buljongen maximalt mustig smak. I originalreceptet kryddas grytan med den gula curry-pastan aji amarilla..


Tacosås

Jätteenkel och god tacosås. Gott till t.ex tacos, hamburgare, köttbitar, sallader, som dipp till chips o s v.


Doftande vitlöks- och persiljebrö..

Hembakat bröd är alltid gott och känns lyxigare att mumsa på än köpes. Ta de här gyllene och doftande bröden direkt ur ugnen och njut av en smakrik brödupplevelse. Eller varför inte äta dem kalla. Jag..


Colombiansk fläskfilégryta

Jag har mina rötter i Colombia och nu kan jag som colombian-svensk bara jubla över att jag äntligen har hittat ett recept på colombiansk mat! Denna gryta gör sig bäst som ett långkok, jag lät min s..


Paddys version utav Fullt Utrusta..

Restaurang La Empanada i Malmö har en rätt som kallas Fullt utrustad. Detta är nog det närmaste man kan komma att göra den själv. Min bror Patrick har slått ihop denna Latinamerikanska festmåltid. Ha..Joakims fantastiska chiligryta

Underbart god chiligryta, enkel att göra och inte alltför dyr. Tänk på att den tar sin tid att göra så minst 2 timmars koktid (gärna längre) för så gott resultat som möjligt!
Karibisk fruktig salsa
Karibisk fruktig salsa

Saftigt och fräscht tillbehör till bla grillat kött med Jamaicansk jerkkrydda eller Jamaicansk rubb. Om du vill göra den mindre stark, minska eller uteslut jalapenon.


Jerkkrydda
Jerkkrydda

Lite mildare smak av Jamaica. Passar perfekt nu till sommarens fester. Alla sorters kött går lika bra. Välj själv om du vill grilla, steka eller tillaga köttet i ugnen. För bästa smak gnid in kötte..


Jamaicansk rubb (Jerk-rubb)
Jamaicansk rubb (Jerk-rubb)

Smaken av Jamaica i en burk. Passar perfekt nu till sommarens fester. Alla sorters kött går lika bra. Välj själv om du vill grilla, steka eller tillaga köttet i ugnen. OBS! Det ingår mycket salt i kry..

Tomaticán
Tomaticán

Tomaticán är en traditionell chilensk god gryta med många år på nacken ;) Prova, du blir inte besviken...


Enkel och underbar sockerkaka med bananmjöl och yoghurt
Enkel och underbar sockerkaka med..

Bananmjöl finns på speciella matbutiker som har varor från Sydamerika. Underbart god sockerkaka som även passar perfekt som tårtbotten. Jag gör den med laktosfri mjölk och yoghurt, och smöret kan byta..

Sill Brazil
Sill Brazil

Gjorde denna sill till 2011 års julbord, det blev en hit i vår släkt, som gillar starka kryddor. Gjorde den på förmiddagen på julafton, den blev perfekt!!