Turkiska recept

Laddar...
Din sökning gav 209 träffar

Ostfylld filodegspaj - börek
Ostfylld filodegspaj - börek

Kärt barn har många namn, en del tycker att detta är börek, burek, böregi, medan vissa inte delar den uppfattningen. Gott är det i alla fall. Som vanligt när man arbetar med filodeg gäller det att var..

Shish kebab med sumak och yoghurt
Shish kebab med sumak och yoghurt

Sumak är en krydda som är mald av ett torkat lila bär med sur och fruktig smak. I det här receptet kompletterar den på ett bra sätt de kraftiga lamm- och yoghurtsmakerna. Sumak kan vara svår att få ta..

Turkey shanghai med pak soi

Pak choy påminner om mangold. Stjälkarna är ljusa och påminner om stjälkselleri, bladen är mörkt gröna. Pak choy är släkt med sallads- eller kinakål och påminner även om den i smaken. Pak choy är god ..Kebabgratäng
Kebabgratäng

Mycket god och enkel. Visste ni förresten att kebab betyder grillad kött och kommer från turkiet. Det säger i alla fall min kompis och hon är ifrån Turkiet.


Turkish delight
Turkish delight

Ett annorlunda godisrecept. Sött men gott! Jag brukar variera smaken genom att tillsätta limeolja och lite citronsyra istället för rosenvatten.
Turkisk linssoppa
Turkisk linssoppa

Lättlagad och mustig soppa med få och billiga ingredienser. Lägg kryddorna i en tekula, så slipper man kardemummafrön när man äter.Turkisk pizza - Pide
Turkisk pizza - Pide

Detta recept har jag hittat på nätet och inte prövat själv ännu. Det kommer från en turkisk person som bor i Sverige. Har ätit Pide många gånger och det är fullständigt underbart -helst tillsammans me..