Turkiska recept

Laddar...
Din sökning gav 200 träffarKebabgratäng
Kebabgratäng

Mycket god och enkel. Visste ni förresten att kebab betyder grillad kött och kommer från turkiet. Det säger i alla fall min kompis och hon är ifrån Turkiet.


Turkish delight
Turkish delight

Ett annorlunda godisrecept. Sött men gott! Jag brukar variera smaken genom att tillsätta limeolja och lite citronsyra istället för rosenvatten.
Turkisk linssoppa
Turkisk linssoppa

Lättlagad och mustig soppa med få och billiga ingredienser. Lägg kryddorna i en tekula, så slipper man kardemummafrön när man äter.Turkisk pizza - Pide
Turkisk pizza - Pide

Detta recept har jag hittat på nätet och inte prövat själv ännu. Det kommer från en turkisk person som bor i Sverige. Har ätit Pide många gånger och det är fullständigt underbart -helst tillsammans me..


Souvlaki
Souvlaki

Har en liten egen variant (tycker de grekiska är lite tamt kryddade. (Ha gärna i lite paprika pulver samt några droppar soya men oki då går man ytterligare en del från orginalet men blir underbart go..


Turkisk tzaziki
Turkisk tzaziki

Skiljer sig inte så mycket men den var kanongod. Samma som den Grekiska fast man har i majonäs och lite finhackad dill.Buffé "meze"/ köttbullar med oliv..

Meze: turkiskt smörgåsbord. De här recepten jag lagt in under rubriken Buffé "meze" är väldigt bra att laga tillsammans med gästerna. Ställ fram ingredienserna och dela ut recepten ....... roligt och..