X

Polska recept

Laddar...
Din sökning gav 88 träffar
Den ultimata kålsoppan

God vintersoppa gjord av de ingredienser som fanns hemma efter jul. Man kan använda skinkspad eller buljong gjord på buljongtärningar. Bara att smaka sig fram! Gott att tillsätta vörtbröd eller annat ..

Sernik med apelsin
Sernik med apelsin

Sernik togs med till USA av polska emigranter i slutet av 1800-talet. Där förvandlades den så småningom till cheesecake.

Små munkar med Kesella vanilj

Ett gott alternativ till semlor på fettisdagen. Snabbt och mycket enkelt att göra. Mjuka bollar, som bara smälter i munnen. De är så läckra! Barnen kommer att älska dem… klart inte bara barnen :)

Kolache

En halvsöt efterrätt från Östeuropa! Är väldigt populär i delar av USA, men jag hade aldrig hört talas om den i Sverige innan jag snubblade över receptet!Karpatka

Ett traditionellt bakverk vid namn Karpatka har fått sitt namn efter de snöiga Karpatiska bergen i Polen. En krämig vaniljfyllning mellan de goda ”petit choux liknande” bottnarna och florsocker som to..


Rödbetssoppa

Blev så inspirerad över att se skylten med polsk mat i går att jag var tvungen att svänga ihop en rödbetssoppa. Rödbetor är, förutom otroligt hälsosamt, väldigt gott och en underskattad rotfrukt i det..


Broccolisoppa med vitlök
Broccolisoppa med vitlök

Nyttig, hälsosam och mycket god soppa. Detta recept fick jag på en föreläsning om kryddor, och det är utarbetat av en dietist. Så bara att testa!


Fläderbärssylt

Fläderbären som mognar nu i september smakar inte så mycket au naturell. Men det blir en väldigt god sylt av dem. Passar bra både på rostat bröd och till pannkaka eller i filen.Mustig linsgryta med svamp

Ett älskat recept som lagats många gånger under åren! Passar såväl vegetarianer och veganer som köttätare (det är bara att tillsätta någon matig korv eller grytbit)


Kyckling med jordärtskockssallad
Kyckling med jordärtskockssallad

Jordärtskockor är små, oregelbundna knölar. De är saftiga, krispiga och relativt söta med ett tunt skal. Kockorna behöver inte skalas innan de kokas, det räcker att man skrubbar dem. Kockorna innehåll..