X

Persiska recept

Laddar...
Din sökning gav 124 träffar


Falafel

Finns många recept på falafel. Har provat massor men detta är helt klart det bästa. Jag steker mina i olja istället för att fritera dem och resultatet blir kanon.
Sellerigryta med saffran

En lite modifierad version av den persiska paradrätten Khoreshte karafs. Stegra dej inte inför den massiva sellerimängden. Det är faktiskt gott.
Dillkött med Dillpilaff

Det persiska köket domineras varken av chili eller grädde utan något så nyttigt som örter och sötsura smaker, och dill är en böjelse som svenskar och iranier har lika mycket av. I den här rätten före..


Mirza Ghazemi - aubergine för nyb..

Det finns en massa fördomar mot aubergin i landet. Men har man smakat på det här så kan man släppa dem sen. Det finns många recept på Mirza Ghazemi, de flesta har ägg med, några saknar till och med k..


Persisk auberginelåda

Något man kan bjuda alla på fast den är vegetarisk. Vill du göra en sjövild variation kan du blanda ner lite fräst bacon eller sidfläsk.


Persisk saffransris

Zereshk är torkade persiska berberisbär som finns i utländska butiker med matvaror från Iran och mellanösternShole zard - persisk risdessert
Shole zard - persisk risdessert

Namnet betyder fritt översatt gula eldflammor pga av saffranspastiller. Detta är en kall dessert med ris smaksatt med saffran och garnerad med kanel, mandel och pistagenötter.