Persiska recept

Laddar...
Din sökning gav 126 träffar
Köttgryta med rabarber
Köttgryta med rabarber

Att använda rabarber i mat är inte så vanligt i svensk matlagning, men i det persiska köket har man gjort det sedan urminnes tider. Som i den här köttgrytan som är ljuvligt god! Förkoka köttet i tr..
Falafel

Finns många recept på falafel. Har provat massor men detta är helt klart det bästa. Jag steker mina i olja istället för att fritera dem och resultatet blir kanon.
Sellerigryta med saffran

En lite modifierad version av den persiska paradrätten Khoreshte karafs. Stegra dej inte inför den massiva sellerimängden. Det är faktiskt gott.
Dillkött med Dillpilaff

Det persiska köket domineras varken av chili eller grädde utan något så nyttigt som örter och sötsura smaker, och dill är en böjelse som svenskar och iranier har lika mycket av. I den här rätten före..


Mirza Ghazemi - aubergine för nyb..

Det finns en massa fördomar mot aubergin i landet. Men har man smakat på det här så kan man släppa dem sen. Det finns många recept på Mirza Ghazemi, de flesta har ägg med, några saknar till och med k..


Persisk auberginelåda

Något man kan bjuda alla på fast den är vegetarisk. Vill du göra en sjövild variation kan du blanda ner lite fräst bacon eller sidfläsk.