Schweiziska recept

Din sökning gav 61 träffar
Frukostbiscotti
Frukostbiscotti

Skorpor bakade utan smör och med nötter och frön- goda till kaffet eller smoothien men också att krossa över fil eller yoghurt.

Fransk salladsdressing (Dijon)

Är bosatt i Frankrike och på restaurangerna här serveras nästan alltid salladen med en dijon-dressing som är så extremt god. Försökte efterlikna den genom att söka efter olika recept men den blev i..




Maränger (Congos)

Dessa maränger blir torra och passar alldeles utmärkt för att dekorera tårtor med, eller använda i en klassisk marängsviss På bilden har jag använt lite grön karamellfärg för att tårtan skulle vara t..



Gulaschgryta med Spätzle

Mat som jag växte upp med. Underbar höst- och vintermat för frusna. Spätzle är en tysk äggpasta (ser kanske inte så spännande ut på bilden, men är så god!) Vill man inte göra spätzle så är grytan g..


Pumpasoppa
Pumpasoppa

Denna soppa är så enkel att göra. Den har blivit en av våra favoriter i september/oktober/november.


Rosa minimaränger

Här kommer ett recept som funkar till både stora, mellan och mini maränger, bara ändra tyllen på spritsen och anpassa tiden i ugnen. I detta recept vispas smeten ihop över ett vattenbad, inget krångli..


Tomatbräserade fläskkotletter med ugnsstekt blomkål, zucchini och bulgur
Tomatbräserade fläskkotletter med..

En välsmakande rätt som går relativt fort att laga. Med bräsering är det lätt att få kotletterna saftiga. Det innebär att man först ger köttet en stekyta på hög värme och att man sedan häller på vätsk..


Lamm med bönsallad och vitlöksyoghurt
Lamm med bönsallad och vitlöksyog..

Marinera gärna köttet under natten. Det är både praktiskt och ger en godare smak. Receptet kommer ursprungligen från Italien, med mat och vin från dess trakter. För detta recept rekommenderars i det h..


Kyckling med jordärtskockssallad
Kyckling med jordärtskockssallad

Jordärtskockor är små, oregelbundna knölar. De är saftiga, krispiga och relativt söta med ett tunt skal. Kockorna behöver inte skalas innan de kokas, det räcker att man skrubbar dem. Kockorna innehåll..




Blomkålskebab i pitabröd
Blomkålskebab i pitabröd

Var försiktiga med oljan, den ska vara het men plattan ska inte stå på högsta värme. Vi har lagt dem i pitabröd, men de är också goda till ris och en god sallad.


Varmrökt lax med quinoasallad
Varmrökt lax med quinoasallad

Persiljerötter och palsternackor är mycket lika varandra. Ett tips för att skilja dem åt är att titta på rotfästet. Persiljerotens rotfäste är något upphöjt mot blasten medan palsternackans rotfäste ä..




Brända mandlar med honung

Var på julmässa i helgen och kom hem med alldeles för lite brända mandlar... Gjorde dessa med lite honung i sockerlagen, de blev lite knäckiga på ytan och alldeles jättegoda!


Ginborn
Ginborn

Ett fantastiskt gott bröd som bakas som en stor rund limpa. Lagom grovt. Jag delar den stora limpan i 4 delar som jag skär i skivor och styckfryser. Behändigt att ta fram så mycket jag behöver.


Lena chokladmaränger
Lena chokladmaränger

Söta och underbart sega maränger där jag använt florsocker/pudersocker blandat med strösocker för bättre konsistens.



Crème Zucchini

En lyxig och krämig soppa med runda och milda smaker som passar alla. (Zucchini är samma sak som squash, både gröna och gula passar bra)

Rabarberkaka

När man har egen trädgård med egna rabarber behöver man så många recept som möjligt. Man kan ju inte baka en och samma kaka hela tiden. Här är en av dem.