Etiopiska recept

Laddar...
Din sökning gav 18 träffar
Fikonpålägg
Fikonpålägg

Ett jättebra recept om du har fikon kvar efter jul. Mild och god smak, nyttigt även för en gottegris!


Vietnamesisk nudelsallad
Vietnamesisk nudelsallad

Får du inte tag i pak choi passar även vitkål i denna rätt. För färgens skull kan man ta i lite spenat också. Den här rätten är också god kall dagen efter om det skulle bli mat över.
Het berberekrydda
Het berberekrydda

Berbere är en aromatisk kryddblandning som kommer från området runt Etiopien och Eritrea. Jag har sett andra recept på Berbere här på Matklubben, men min variant har - enligt mig - den rätta styrkan. ..
Bidenna (på Oromo-språket)
Bidenna (på Oromo-språket)

Det här brödet (eller pannkakorna om man vill) serveras i Etiopien, och görs på sädesslaget teffi. (På Amarinja heter brödet i stället injera och sädesslaget teff.) Smeten måste göras 2-3 dygn inn..
Pepparmacka
Pepparmacka

En macka som kan bli som en hel måltid. Den är stark, men god. Tänk på att INTE dricka kaffe eller något som är varmt till. Du ska dricka något som är kallt. Krydda försiktigt.


Köttfärsröra från Etiopien
Köttfärsröra från Etiopien

Abisha heter rätten. I Etiopien rör man ner uppvispade ägg i den här köttfärsröran vilket gör den lite fastare i konsistensen och idealisk som fyllning i grönsaker och frukt. Man serverar också den k..
Berbere
Berbere

Etiopisk peppar.Berbere används som bordskrydda eller smaksättare i grytor av olika slag. Kryddblandningen passar väldigt bra till lamm, fläsk, kyckling och nötkött. Den passar dessutom utmärkt som gr..