Australienska recept

Laddar...
Din sökning gav 40 träffar
Singaporenudlar
Singaporenudlar

Singaporenudlar är en smaskig, härlig klassiker som gör dig mätt och glad. En rätt som har det mesta!


Australiska havrekakor
Australiska havrekakor

Lätta att göra och goda. Om inte rätt sorts socker eller sirap finns hemma kan du byta ut dem mot nägon annan sort, t ex eller mörkt muscovadosocker och mörk sirap.


Aioli på ett huj!

Aioli är lätt att laga om man använder rena redskap och rumstempererade ingredienser. Den håller sig ett par veckor i väl försluten burk i kylen.Chokladkaka snabb, underbart god och kan göras glutenfri
Chokladkaka snabb, underbart god ..

Det här receptet är från början ur "Nya annas mat" och heter Eksta chokladkaka. Denna kaka vinner med hästlängder över alla andra kladdkakor som finns. Inte nog med det är den minst lika god att göra ..


Passionerad Pavlova
Passionerad Pavlova

Det här är bara SÅ gott!!! Pavlova är en dessert som uppkallats efter den ryska ballerinan Anna Pavlova (1881-1931).Saftig citron- och kokoskaka
Saftig citron- och kokoskaka

Från Australien kommer denna ljuvligt goda kaka. Färsk mynta kan ersättas med 3 tsk torkad, sila i så fall genom melittafilter. Från Allers nr 14/07.
ANZAC-kakor (ANZAC-bisquits)
ANZAC-kakor (ANZAC-bisquits)

Dessa kakor bakades av oroliga mödrar, fruar och flickvänner till Australiska soldater som slogs för Storbrittannien i Europa under Första Världskriget. De var praktiska att baka eftersom de inte gick..


Enkla tebröd

Receptet kommer från Australien.Bröden blir luftiga tack vare både jäst och bakpulver.Väldigt omtyckta av de som fått receptet.


Anzacs

Jättegoda och jättelätta kakor att baka från Australien...Portionspavlova med vispad grädde..

Pavlova var en känd prima ballerina som har fått en efterrätt med maräng och frukt uppkallad efter sig. Här kan du göra små söta miniballerinor, lägg på vispgrädde, citronkräm och färska jordgubbar.Lord Howe Island Cake
Lord Howe Island Cake

Fantastiskt god och smarrig kaka (tårta). Åt den på ön Lord Howe utanför Australiens östkust nyligen. Har därför döpt den efter ön då jag ej vet vad kakan heter.

Peach Melba
Peach Melba

Då den berömda australiska sångerskan Nellie Melba besökte London komponerade köksmästare Escoffier denna rätt till hennes ära. I originalreceptet används hela, färska persikor. Då kokas de i sockerla..