Norska recept

Laddar...
Din sökning gav 201 träffar
Norskt tunnbröd med lax
Norskt tunnbröd med lax

Detta är ett vanligt vardagsbröd i Norge och i de svenska landskapen nära gränsen. Varför inte testa att lägga två bröd ovanpå varandra med en god laxfyllning mellan?


Torsk på Norsk
Torsk på Norsk

Att ett par skivor torsk som skurits tvärs över fisken i 2-2 ½ cm tjocka skivor och sedan sänkts ned i sjudande mycket salt vatten i 8-10 minuter kan bli en sådan läckerhet är det kanske inte så många..

Skrivet av jan-gunnar-j
för över 2 månader sedan
Läs recept

Lompe: Norskt tunnbröd med potatis
Lompe: Norskt tunnbröd med potati..

Den norska lompen är ett potatistunnbröd som är nästan absurt goda för att bara bestå av potatis, mjöl och salt. De kan ätas som vanligt tunnbröd med bara lite smör eller användas som wraps till de go..


Läskande sommardrink
Läskande sommardrink

Tycker vi i min familj i alla fall, fick den av min mormor en gång i tiden, när jag var liten drack jag den hos henne och nu dricker vi samma


Fyrklöverkaka

En norsk kaka som är omåttligt populär både till vardag och fest. Så den som gillar mastiga chokladkakor kommer nog älska denna =) Lycka till!


Medisterkaker från Norge

Detta är en klart undervärderad maträtt som måste profileras mer till matkulturen. Den tar lång tid att göra och mycket planläggning med ingredienser.


Dronning Maud pudding

Krämig fromage som kommer från Haugesund på norska västkusten. Den blev komponerad när drottning Maud besökte staden 1906. Desserten står ofta med på menyn vid bröllop, konfirmation och andra stora da..Norsk dajmkaka
Norsk dajmkaka

Norrmännen älskar söta kakor och tårtor. Pröva den här barnsligt goda norska glasstårtan.