- Serverar: 5-6 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Jag älskar den här rätten som är så lätt att förnya och göra den ännu mer aptitretande. Den här versionen gjorde jag med savoykål, köttfärs och torkade svampar. Såsen är också gjord på svampar. Jag kokade ris enligt recept på saffransris som du hittar på min blogg www.matmedmera.eu
Instruktioner
- Koka kålhuvudet i en stor kastrull i saltat vatten. Låt svalna och lösa bladen.
- Koka ris enligt recept på saffransris.
- Häll hett vatten över svamparna i en skål. Låt dem stå i 20 min. Sila av svamparna och hacka dem fint.
- Fräs gul lök i olja, tillsätt svamparna och peppar.
- Blanda färsen med ägg, ris, den stekta lök- och svampblandningen och persilja och fördela på kålbladen. Rulla ihop till ett paket och lägg tätt i en stor stekpanna (häll lite olja på botten).
- Lös vegetta i kokt vatten och häll över kåldomarna.
Koka på svag värme i 30 minuter.
- Börja med såsen under tiden.
Fräs gul lök och svampar i en 1 ½ liter tjockbottnad kastrull.
Tillsätt 1 liter grönsaksbuljong och koka cirka 15 minuter.
Reda såsen med mjöl, koka upp och häll i grädde. Koka upp igen.
Strö över hackad persilja.
Publicerat den
27 januari 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Inspirerad av detta recept hade jag rejält med svamp i färsen till mina vanliga kåldolmar. Det blev jättebra.