Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kålpuckar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Läckra italienska puckar som blir ett gott tillbehör eller som förrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Koka upp saltat vatten i en stor kastrull. Lossa försiktigt 4 blad från kålhuvudet. Förväll dem ca ½ minut tills de börjar mjukna. Låt dem rinna av. Skär bort rotstocken och strimla resten av kålhuvudet fint.
  3. Hetta upp ½ dl olivolja tillsammans med lagerblad och pressad vitlöksklyfta. Tillsätt kålen och låt alltsammans fräsa tills det mjuknar och vätskan kokat bort. Plocka bort lagerbladen. Finfördela brödet i en matberedare och tillsätt det. Smaka av med salt och peppar.
  4. Olja in cocetteformar eller fördjupningar i en muffinsplåt med olivolja. Lägg i de förvällda kålbladen. Fyll sedan med kålfräset och stäng till med kålbladet. Hit kan du förbereda dagen före.
  5. Värm puckarna före servering mitt i ugnen i 5-10 minuter om d är nygjorda och ca 15 minuter om de är helt kalla.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.