Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kålpuddig med afrikanska smaker

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Husmansfavoriten kålpudding har fått sällskap av sydafrikanska smaker som curry, ingefära och torkade aprikoser!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär bort roten på vitkålen och strimla resten grovt. Finhacka lök och vitlök och grovhacka aprikoserna.
  3. Hetta upp en stor stekgryta eller stekpanna med smör och olja och fräs hälften av löken mjuk.
  4. Tillsätt hälften av kålen och krydda med hälften av chilin, curryn och farinsockret. Bryn allt tills kålen är mjuk, smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Häll allt i en stor ugnsform och bryn nu resten av löken, kålen, kryddorna och sockret på samma vis.
  6. Blanda ströbröd, grädde och vatten i en bunke och låt stå i fem minuter. Blanda ner fläskfärs, aprikoser och riven ingefära. Krydda med salt och svartpeppar.
  7. Tillsätt en tredjedel av kål- och lökfräset och arbeta samman allt.
  8. Varva färs samt kål- och lökfräs i ugnsformen, avsluta med ett lager kål.
  9. Baka i mitten av ugnen i 40-50 minuter. Servera med en god sallad och eventuellt kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.