Husmansfavoriten kålpudding har fått sällskap av sydafrikanska smaker som curry, ingefära och torkade aprikoser!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skär bort roten på vitkålen och strimla resten grovt. Finhacka lök och vitlök och grovhacka aprikoserna.
- Hetta upp en stor stekgryta eller stekpanna med smör och olja och fräs hälften av löken mjuk.
- Tillsätt hälften av kålen och krydda med hälften av chilin, curryn och farinsockret. Bryn allt tills kålen är mjuk, smaka av med salt och svartpeppar.
- Häll allt i en stor ugnsform och bryn nu resten av löken, kålen, kryddorna och sockret på samma vis.
- Blanda ströbröd, grädde och vatten i en bunke och låt stå i fem minuter. Blanda ner fläskfärs, aprikoser och riven ingefära. Krydda med salt och svartpeppar.
- Tillsätt en tredjedel av kål- och lökfräset och arbeta samman allt.
- Varva färs samt kål- och lökfräs i ugnsformen, avsluta med ett lager kål.
- Baka i mitten av ugnen i 40-50 minuter.
Servera med en god sallad och eventuellt kokt potatis.
Publicerat den
24 oktober 2010
Liknande recept
Skriv kommentar