Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kålpudding

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Recept av Mat-Tina

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka kålen i grova bitar. Bryn kålen lite i taget, till dess att den mjuknat och fått en gyllenbrun färg. Smaksätt med sirap, ättika, salt och peppar.
  2. Blanda ihop löken, riset, ägget, mjölken och färsen till en smet. Smaksätt med salt, peppar och sirap.
  3. Lägg hälften av kålen i botten på en ugnsfast form. Lägg färsen i ett lager ovanpå och avsluta med att lägga resten av kålen överst. Låt kålpuddingen bakas i ugnen i ca 50-60 minuter. Kontrollera med en kniv att färsen är fast.
  4. Servera med lingon som tillbehör.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Jenzan_ 26 augusti 2009

    Bästa kålpudding jag ätit!!!

  • annaannaanna 18 januari 2011

    gjorde den vegetarisk, med quorn ist för köttfärs. fick då tillsätta lite äggstanning för att den skulle hålla ihop. riktigt god!!!

  • Lennart Olsson 30 januari 2018

    Min favorit, eftersom bara den har lite ättika i receptet. Det ger en perfekt balans för en sötsur smak, som sedan får en kick av extra lingonsylt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.