Sätt ugnen på 200 grader. Hacka kålen i grova bitar. Bryn kålen lite i taget, till dess att den mjuknat och fått en gyllenbrun färg. Smaksätt med sirap, ättika, salt och peppar.
Blanda ihop löken, riset, ägget, mjölken och färsen till en smet. Smaksätt med salt, peppar och sirap.
Lägg hälften av kålen i botten på en ugnsfast form. Lägg färsen i ett lager ovanpå och avsluta med att lägga resten av kålen överst. Låt kålpuddingen bakas i ugnen i ca 50-60 minuter. Kontrollera med en kniv att färsen är fast.
Bästa kålpudding jag ätit!!!
gjorde den vegetarisk, med quorn ist för köttfärs. fick då tillsätta lite äggstanning för att den skulle hålla ihop. riktigt god!!!
Min favorit, eftersom bara den har lite ättika i receptet. Det ger en perfekt balans för en sötsur smak, som sedan får en kick av extra lingonsylt.