Kålpudding

Recept av Mat-Tina

Kålpudding
Källa: Mat-Tina, Svt
Uppladdad av: Inaktiv-Medlem
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

3/4 kålhuvud
2 msk sirap
½ msk ättika, 12%
Salt
Peppar

Färs:
2 gula lökar, finhackade
1 dl ris, kokt
1 ägg
2 dl mjölk
500 g blandfärs
1 msk sirap
Salt
Peppar

Betyg (4 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
9696
Sparat:
268

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka kålen i grova bitar. Bryn kålen lite i taget, till dess att den mjuknat och fått en gyllenbrun färg. Smaksätt med sirap, ättika, salt och peppar.

Blanda ihop löken, riset, ägget, mjölken och färsen till en smet. Smaksätt med salt, peppar och sirap.

Lägg hälften av kålen i botten på en ugnsfast form. Lägg färsen i ett lager ovanpå och avsluta med att lägga resten av kålen överst. Låt kålpuddingen bakas i ugnen i ca 50-60 minuter. Kontrollera med en kniv att färsen är fast.

Servera med lingon som tillbehör.

LIKNANDE RECEPT

Kålpudding recept
av UllaC
över 2 månader
över 2 månader
av evaldo
över 2 månader
av MrsC
över 2 månader
över 2 månader
av CiinaC
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.