En favorit! Den här puddingen är saftig och fyllig i och med att du använder keso och grädde. Du får den rätta sötman även utan sirap bara du steker vitkålen lite "knäckig" innan du monterar ihop kålpuddingen. Du som gillar vitkål kommer att älska det här.
Instruktioner
- Börja med att hacka löken fint.
Blanda köttfärs, grädde, ägg, lök och keso. Krydda med örtsalt och vitpeppar. Häll över smeten i en smord långpanna.
- Stek den strimlade vitkålen i smör i en stekpanna. Den ska var mjuk och få fin knäckig färg. Bred över kålen på köttfärskakan i långpanna.
- Koka upp vatten och häll i fonden, slå detta över kålpuddingen.
- Grädda i 175-200 g ugn i ca 45 minuter.
När puddingen gått i ca 30 minuter i ugnen tar jag bort 3 dl av buljongen från puddingen och kokar ihop med grädden. Den ska reducera till ungefär hälften och kryddas med salt, peppar och soja.
- Ät kålpuddingen med gräddsåsen och några osockrade lingon eller osockrad lingonsylt. Smaklig spis!
Publicerat den
9 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Kanonbra tips med keso istället för ris. Jag tog inga ägg då en i familjen är allergisk. Kokade kålen i bitar 10 minuter innan de stektes, för att snabba på rätten. Gott och lite kolhydrater. Gjorde ingen sås, vill vara sparsam med grädde- men den hade nog varit god.
Mums. Tveklöst den godaste kålpudding jag ätit. Rekommenderas och kommer snart att lagas igen!
Helt underbart god.. Min man pratatde med våra icke LCHF vänner om denna under en hel kväll, han var helt lyrisk!
Det va det godaste jag har ätit/ tack för att du ha gett ut detta goda recept :) mums fili babba
Jag tycker att det behövs mer kryddor.
Mycket god kålpudding. Jag tog 500 g köttfärs, lite mindre grädde och vatten och kantarellfond eftersom det inte fanns kalvfond hemma. 5:a så klart.