Försvinnande god kålpudding. Servera gärna kokt potatis eller potatismos till. Mycket gott!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Kok matriset och låt det svalna.
Skär bort den grova stocken och ta bort de yttersta bladen från kålen. Skär kålen i tunna strimlor. Riv löken.
- Bryn den strimlade kålen mjuk i smör, på medelvärme i en stor stekgryta. Passa noga och rör ofta så att kålen inte blir bränd. Tillsätt sirap mot slutet av stekningen.
- Undert tiden du bryner kålen, så rör du ihop färsen.
Lägg köttfärsen i en stor skål.
Blanda i riven lök, mjölk, kokt ris, ägg, ströbröd, potatismjöl, salt, socker och peppar och rör om väl.
OBS! Det skall vara en lös färs.
- Smörj en ugnsform. Lägg hälften av den brynta kålen i botten av formen. Bred över färsen och täck med resten av kålen. Blanda vatten och kalvfond. Ös lite vatten/fond blandningen runt kålpuddingen. Stringla över lite sirap.
- Grädda i ugnen ca 45 min tills kålen fått fin färg och färsen är genomstekt. OBS! Täck kålpuddingen med ugnsfolie i slutet om det behövs.
- Servera med kokt potatis eller potatismos och lingonsylt.
Publicerat den
20 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Riset ska väl blandas med färsen? Hittar inte det i beskrivningen... Det låter jättegott!
Stekte vitkålen 45 minuter, rörde och rörde tills den blev alldeles mjuk och gyllene. Å det blev den godaste kålpudding jag ätit. Fick en 5a av oss alla här. Tack för ett kanon recept! Hälsningar mili
Stekte vitkålen 45 minuter, rörde och rörde tills den blev alldeles mjuk och gyllene. Å det blev den godaste kålpudding jag ätit. Fick en 5a av oss alla här. Tack för ett kanon recept! Hälsningar mili
Vad gör jag med löken?
Underbart god, ägget o potatismjölet o riset blandade jag med blandningen och löken stekte jag med kålen. Kommer absolut att göra denna igen.
Mums, vad gott det blev. Den här kålpuddingen kommer vara en favorit i vårat kök länge fram över. Det fattas några rader i receptets beskrivning, så visst får man tänka till lite själv, men vad spelar det för roll när det blir så gott.
Konsistensen på kålpuddingen blev jättebra och det var perfekta mått men jösses vad sött.
Re Glitterfia och andra som inte gillar söt mat... För mig är sötman perfekt i kålpuddingen... Men det är ju olika hur söt man vill ha maten, så om du inte gillar sött, så minska sirapen, eller uteslut sirapen helt och hållet.
Sååå himelskt god!! Tom mina barn på 4 & 5 år åt utan protester vilket de INTE brukar göra när det är kål !! Helt klar 5:a från oss :)
Tyckte inte om löksmaken i puddingen.
Tyckte inte om löksmaken i puddingen.
Hej Monika, Tack för ett jätte gott recept på kålpudding, lagade efter receptet i går kväll och det blev riktigt lyckat. / Stockbysmatängel
Det här var ett supersmarrigt recept, tonårsdottern och hennes kompis åt med god aptit! Tack!
det var super gott högsta poäng mvh monica