Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kålpudding á la Västergötland

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Gluten- och laktosfri. God att värma även nästa dag. Glöm inte snabb nedkylning i så fall. Fungerar som enda rätt eller med potatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken och blanda med köttfärs, matlagningsgrädde, ägg, lök, keso, fond och peppar. Tryck ner köttfärsblandningen med sked i en eller två smord(a) form(ar).
  2. Stek den strimlade vitkålen så att den blir lite genomskinlig i laktosfritt smör i gjutjärnspanna på värme 4-6 i omgångar. Bred kålen över köttfärsblandningen i en stor eller i två mindre formar. Koka upp vatten och häll i formen. Grädda i 200 grader i cirka 40 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.