Det här receptet innehåller inget ris.
Ett bra alternativ när man vill hålla ner på kolhydraterna.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Låt keson rinna av i en sil. Blanda färs, grädde, ägg och keso. Krydda med salt, peppar och lökpulver. Häll över smeten i en smord långpanna.
- Strimla vitkålen fint och stek i smör i en stekpanna tills den blir mjuk och får en ljusbrun färg.
Bred kålen över köttfärsen.
- Koka upp vatten och buljongtärningen. Häll buljongen över kålpuddingen. Sätt in i ugnen ca 45 minuter. Häll av spadet från kålpuddingen efter 30 minuter men spara 1 ½ dl till såsen.
- Koka ihop spadet med grädde tills såsen tjocknar. Tillsätt soja och smaka av med salt och peppar.
- Servera kålpuddingen med gräddsåsen och sallad.
Publicerat den
9 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar