Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kålpudding med keso

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här receptet innehåller inget ris. Ett bra alternativ när man vill hålla ner på kolhydraterna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Låt keson rinna av i en sil. Blanda färs, grädde, ägg och keso. Krydda med salt, peppar och lökpulver. Häll över smeten i en smord långpanna.
  2. Strimla vitkålen fint och stek i smör i en stekpanna tills den blir mjuk och får en ljusbrun färg. Bred kålen över köttfärsen.
  3. Koka upp vatten och buljongtärningen. Häll buljongen över kålpuddingen. Sätt in i ugnen ca 45 minuter. Häll av spadet från kålpuddingen efter 30 minuter men spara 1 ½ dl till såsen.
  4. Koka ihop spadet med grädde tills såsen tjocknar. Tillsätt soja och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera kålpuddingen med gräddsåsen och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.