Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kålrots frites med bacongördel

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En festlig och mycket god ersättare till pommes frites. Kålrotsstavarna brukar jag göra i stora mängder på hösten när kålroten är ”nästan” gratis. Går perfekt att frysa in efter första friteringen. Sen är det bara att tina upp och köra andrafriteringen i några minuter, med eller utan bacongördel.

Ingredienser

Instruktioner

Skiva och strimla den skalade kålroten i ca 1 cm stavar. Hetta upp oljan i fritös eller kastrull till 180-190 grader. Fritera stavarna i 6-7 minuter så att de är genommjuka, använd provsticka. Sprid ut stavarna på hushållspapper eller tidning att rinna och svalna av. Salta på och fördela stavarna i 8-10 knippen när de svalnat. Linda 1 baconskiva runt varje knippe och stick en tandpetare igenom. Fritera knippena i 3-5 minuter till både bacon och kål fått önskad färg. Servera omgående.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.