Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kålrotspytt med matjeskräm

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En nyttig pytt på 15 minuter. Kålroten är rik på C-vitaminer och kallas Nordens apelsin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala kålrot, morot och palsternacka. Skär i jämnstora tärningar, ca 1 cm. Låt koka 10 minuter i saltat vatten tills de är nästan genomkokta. Häll av vattnet och låt rinna av.
  2. Skala och hacka löken grovt. Fräs lök och rotfrukter i ca 5 minuter i smör- & rapsoljan i en stor stekpanna eller wok. Rör om under tiden och tillsätt salt.
  3. Hacka sillen och blanda ner den och gräslök i gräddfilen. Smaka ev. av med salt och peppar.
  4. Servera tillsammans med knäckebröd.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • svengelsk 26 augusti 2009

    Jag har lyckats odla kålrötter för första gången och letade efter nya recept. Det här var fövånansvärt gott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.