Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kålsoppa från Skåne

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Min skånska mormor Edlas recept.

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp vatten och kryddor. Skär fläsket i tärningar och koka det till hälften mjukt eller koka fläskläggen till hälften mjuk. Skär kål, morötter och potatisar i bitar och lägg det i grytan tillsammans med fläsket. Koka allt mjukt under lock. Används fläskkorv så lägg i den samtidigt med grönsakerna och koka med locket på glänt så att korven ej spricker. Smaksätt soppan med salt om så behövs. Skär upp fläskkorven eller läggen, strö persilja och servera senap till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • zonale 18 mars 2009

    En mycket god soppa. Tillsatte några kryddpepparkorn och smakade av med en aning kalvfond. Använde rimmat fläsk men kan tänka mig att fläsklägg blir ännu bättre. Ska testa det nästa gång för den kommer att serveras igen!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.