Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kålsoppa med tomat och gröna ärtor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Testa en ny variant av den klassiska kålsoppan! Tomaten ger soppan lite mer sting och gör den mer "spännande" - soppan är desstuom både billig, smal, lättlagad och värmande god. Du kan även använda savojkål och blomkål för en läcker soppa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kålen i klyftor. Strimla den fint. Använd gärna matbredaren. Snitta, skölj pch strimla purjolöken.
  2. Hetta upp oljan i en gryta på minst 3 liter. Fräs kål och purjolök snabbt utan att de tar färg. Strö över kummin.
  3. Häll på tomaterna och späd med lika mycket vatten. Smula i buljongtärningen. Lägg på locket och låt puttra i 5-10 minuter tills kålen är mjuk. Tillsätt gröna ärtor.
  4. Smaka av med salt och peppar. Koka åter upp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.