Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Källarmästarens vardagsfisk

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Nu har jag hoppat ett par år framåt i tiden och kommit till 1966. Ännu ett fiskrecept jag mycket väl skulle kunna tänka mig att testa!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gnid in fiskfiléerna med salt och citron och lägg dem i en smord, eldfast form. Häll över vin eller fiskspad och låt filéerna sjuda i 275° ugn eller på spisen 5-10 minuter.
  2. Sås: Koka upp vattnet med vinäger och grovkrossad vitpeppar. Sila ifrån pepparn och vispa ned äggulor och smör. Ta av såsen när den börjar tjockna, låt den svalna något och rör ned smör eller margarin, fördelat i klimpar. Smaksätt med curry och häll såsen över fisken.
  3. Garnera med citronskivor och hackad persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.